Hem
1. Brandskyddspolicy
2. Byggnads- och verksamhetsbeskrivning
3. Årsplan
4. Brandskyddsregler
5. Brandskyddsorganisation
6. Rutiner och åtgärder vid brand
7. Drift och underhållsinstruktioner
8. Brandskyddsbeskrivning
9. Underhålls- och kontrollsystem
10. Uppföljningsrutiner

Logga in
1BRANDSKYDDSPOLICY

Brandskyddspolicy och organisation inom Pub Anchor

 

Vårt företag bedriver en restaurangverksamhet som berör många människor, personal som gäster.
Brand i en av våra anläggningar kan medföra allvarliga konsekvenser för de anställda eller våra gäster.

 

Vår målsättning är att:

 

Ingen människa som besöker, verkar i eller vistas i någon av våra lokaler skall komma till skada till följd av brand.
Skydda och förvalta sin fasta egendom samt skydda miljön från skada till följd av brand. Detta skall uppnås genom målmedveten utformning av organisation, utbildning, dokumentation och teknik.
 
För att uppnå detta skall Vi inom vår organisation bedriva ett aktivt systematiskt brandskyddsarbete. 

 

Organisation

 
Mål
Alla anställda ska ha förståelse och känna ansvar för brandskyddet i verksamheten.
För att kunna upprätthålla en hög brandskyddsnivå är det väsentligt att brandskyddsarbetet bedrivs aktivt och lokalt på varje arbetsställe.

 
Verksamheten ska organiseras så att det tydligt framgår vem som har ansvar för brandsäkerheten. Alla anställda inom verksamheten ska känna till hur och av vem brandskyddsfrågorna hanteras. 

 

Utbildning

 Mål

Alla anställda ska kunna förebygga bränder genom kunskap om brandrisker på arbetsstället.
Alla anställda ska känna till samtliga nödutgångar samt veta hur vi agerar vid brand.
Alla anställda ska kunna hantera brandredskapen på arbetsstället.
Kunskapen ska upprätthållas genom regelbunden utbildning av personalen.

I första hand ska vi arbeta för att motverka att bränder ska uppstå, genom att utföra riskanalyser om vilka situationer som kan tänkas uppstå och arbeta för att förhindra dessa.

Personskador i samband med brand ska förhindras. Det kräver att man själv känner till utrymningsvägarna, förstår att utrymma innan kritiska förhållanden uppstår, samt kan bistå dem som behöver hjälp med utrymningen.
För att kunna släcka bränder som ändå uppstår krävs kunskap och vana i att hantera brandredskap.

 

Dokumentation

Inom restaurangens områden ska brandskyddet finnas dokumenterat. Dokumentationen ska beskriva hur brandskyddet är ordnat inom den aktuella verksamheten och där ska det framgå:

den lokala brandskyddsorganisationen med ansvarsfördelning (vem ansvarar för vad) 
beskrivning av tekniska brandskyddsåtgärder.
drifts- och underhållsrutiner för de tekniska brandskyddsåtgärderna.
lokala brandskyddsregler, gällande tex rökning, brandfarlig vara m.m.
uppföljnings- och kontrollrutiner av brandskyddet.
att utrymningsplaner utförda enligt angiven standard finns på aktuella anläggningar.
plan för utbildning.
övningsrutiner.
rutiner för att följa upp dokumentationen.
övrigt av vikt för att beskriva brandskyddet.

 

Byggnadstekniskt brandskydd


Mål

Byggnader som utnyttjas av vår verksamhet ska tekniskt vara utförda så att personskador till följd av brand förhindras samt så att driftstörningar till följd av brand begränsas.
Byggnader och lokaler ska vara utförda så att ett gott försäkringsskydd  kan erhållas till rimlig kostnad.

 

 

 

[ Top ]